zondag 4 september 2011

De tijd vliegt

Sommige dingen maken direct indruk op je. Andere dingen pas later. Ik was vorige week bijvoorbeeld op vakantie en onze groep maakte een dagtripje naar een stadje in Turkije. Eén van de eerste dingen die we in dat stadje tegenkwamen, was een eetcafé. Nou hadden wij nogal honger en dorst, dus dat eetcafé kwam erg gelegen. Na een natje en een droogje, voelde mijn blaas opgezwollen, dus ik verplaatste me naar het toilet van het eetcafé. Wat ik daar zag, maakte direct indruk op mij. Er was een meisje bezig met het boenen van de wasbak. Toen een vriend later ook zijn behoefte kwijt moest, was ze bezig met het poetsen van de deur. Ik had nog nooit zo'n schone wc gezien. Toen we later op de dag terug kwamen, was ze nog steeds bezig met poetsen en boenen. Ik vond het nogal indrukwekkend.

Afgelopen vrijdag was ik op een festivalletje in de buurt. Niet om de muziek, want die was niet te harden, maar om te genieten van het bier, de gezelligheid, het mooie weer en de mooie mensen. Op een gegeven moment zag ik haar staan. Laten we haar 'C' noemen. Ik kende C al een tijdje, hoewel ik al lang niets van haar had gehoord of gezien. Ik ben niet zo goed met vriendschappen onderhouden. Ik kende C via V. V leerde ik kennen op school. Hoe we elkaar precies ontmoet hebben weet ik niet meer, maar het klikte altijd goed tussen ons. In de tijd dat ik druk bezig was met mijn eerste vriendinnetje op de kast te jagen, kreeg V ook een vriendinnetje: C.

C en ik hadden op het festivalletje een aantal keren twijfelachtig oogcontact. Keek ze me nou aan of keek ze naar iets achter me. Als je zwaait naar mensen die niet naar je kijken, voel je je altijd voor lul staan, dus ik keek wat onzeker terug en vroeg me af wat zich achter mij bevond. Later op de middag bevond C zich achter me. "Ik wilde je toch even aanspreken," zei ze. In het korte gesprekje dat volgde, vertelde ze me dat ze niet meer bij V was. Ik vermoedde al zoiets, want V was nergens te bekennen. Het exacte gesprek herinner ik me niet meer heel goed, maar we zullen vast nog wat aardige dingen tegen elkaar hebben gezegd en afscheid van elkaar hebben genomen.

Een dag later dacht ik terug aan het, toch enigzins bedwelmde gesprek (zon en bier, heerlijk) en ik was ineens onder de indruk van wat er in mijn hoofd omging. In de tijd dat ik druk bezig was met mijn eerste vriendinnetje op de kast te jagen, kreeg V een vriendinnetje: C. Ik was destijds een jaar of 16, dus dat zal een jaar of acht, negen geleden zijn. V en C hebben het langer met elkaar uitgehouden dan mijn eerste vriendinnetje met mij. Ik zie V en C nog zitten op het muurtje van de kantine van onze school. Het zal een jaar of acht, negen geleden zijn.
De tijd vliegt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten